28/09/2023
SKOPJE

Не сакам, но ТЕ ГЛЕДАМ,…

Те гледам како црташ насмевки во сенките на собата

и се смешкаш на нашите Спомени.

Те гледам како црташ соништа во темнината,

Те гледам,

но СЕ Подалеку и Подалеку,

ми ја кинеш насмевката

затоа што ја имам врзано за Тебе,

и подмолно си заминуваш без Збогум,

оставаш Тага во Мојот живот.

Те гледам веќе на далечина од Градот

и Не можам да те МРАЗАМ.

Само ја Мразам Празнината,

отсуството на Твојата Насмевка,

на Твојот Поглед,

недостатокот на Твоите милувања

и Твоите прегратки.

Те чувствувам нејасно,

а Срцето ми се грчи и

бледнее полека, полека и неуморно

и колку што Не сакам… ТЕ ГЛЕДАМ.   

 

 

415 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: