10/12/2023
SKOPJE

Уметност

Коко Шанел

Коко Шанел:  Името Коко Шанел долго време е вградено во модната историја. Овој познат моден хит-мејкер често беше виден во друштво на многу згодни лепотани.

Повеќе ...

БОГ НА МОДНАТА ФОТОГРАФИЈА

Легендарни дела на “Богот на модната фотографија“ Хорст П. Хорст   Хорст Пол Алберт Борман е роден на 14 август 1906 година во градот Вајсенфелс, Германско

Повеќе ...

Есен во мене – Велигден

Велигден од секогаш ми мирисал на јоргован  Легендата за јоргованот  “Луѓето зборуваа кога го распнаа Христос, Пресвета Богородица обземена од силни болки, одеше бесцелно не

Повеќе ...

Б.Светозаревиќ-Покорни, “Македонци, милениумски сведоштва за идентитетското име“

ИЗЛЕЗЕ НОВА КНИГА СО НАД 1.000 АРХИВСКИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВЕКОВНО ПОСТОЕЊЕ НА ИМЕТО МАКЕДОНЦИ Најновото научно дело „Македонци, милениумски сведоштва за идентитетското име“ на историчарот

Повеќе ...

Да не се повтори,…

Запрете ги сите часовници…запрете го сонцето, Скротете ги кучињата да не лаат , Замолчете ги сите славејчиња со придушен тапан Ставете црни ленти околу вратот

Повеќе ...

С В Е М И Р – Tera est stela

Радио драма:                                                   С   В   Е   М   И   Р              Тивка летна ноќ. Знаеш ли кои сме, што сме и од каде сме? Го прашува

Повеќе ...

БУДЕЊЕ НА СВЕСТА

БУДЕЊЕ НА СВЕСТА Катерина Ангеловска и Радован Витошевиќ    Година на издавање: 2019     Краток опис Вистинскиот извор на страдањето во светот се стравот, болката и

Повеќе ...

Мерилин Монро Свеќа на ветрот

Мерилин Монро, родена како Норма Џин Мортенсон  (на 1 јуни 1926 – 5 август 1962) но крстена и одрасната како Норма Џин Бејкер е американскаска глумица, пеачка и модел. 

Повеќе ...

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: