31/03/2023
SKOPJE

Така се почна

Така се почна

Тоа беше пред шест години. Јас тогаш имав 28 години, маж ми беше 3 години постар од мене, и уште немавме деца, само што се

Повеќе ...

Љубов и Желба,…

Проблемот со Љубовта и Желбата е што тие се ориентирани кон сосема различни цели. Љубовта бара : -контрола, -стабилност, -континуитет, -сигурност. Желбата бара: -напуштање, -авантура,

Повеќе ...

Женска сексуалност,…

Довербата е добра, така што сè е природно, спонтано, автентично и непречено… Некои луѓе не се свесни дека Женската Сексуалност е софистицирана, деликатна, полна со

Повеќе ...

Денес научив дека,…

„Денес научив дека работите се случуваат кога треба да се случат. Ниту доцна, ниту рано. Тоа што давате сè не значи дека ќе добиете сè.

Повеќе ...

Желба,…

Желбата се Храни од Ден на Ден, Се поти, Се гради и во неа се УЖИВА. Нема Задоволство што ТРАЕ  кога Желбата е МИНЛИВА.   349

Повеќе ...

Дали сме СРЕЌНИ,…

Треба да престанеме да следиме некаков пат кон Среќата НАМЕТНАТ од Луѓето околу Нас. Денес сами да го избереме Нашиот Пат, дури и ако тој

Повеќе ...

Навечер ме гледа,…

“Навечер знам дека ме шпионира, ги чувствувам неговите очи кон мене, го чувствувам неговиот копнеж и неговата желба и знам дека ме сака. Така, како

Повеќе ...

Желба и …..

“Љубовта и Желбата се две различни работи: Не се сака, сè што се посакува, Ниту се посакува се што се сака“.       288 Прегледи

Повеќе ...

Детство,…

Постојат моменти кога чувствуваме дека нешто недостасува во нашиот живот. Како нешто да е на дофат од нашите прсти, а не можеме да го достигнеме.

Повеќе ...

БУДЕЊЕ НА СВЕСТА

БУДЕЊЕ НА СВЕСТА Катерина Ангеловска и Радован Витошевиќ    Година на издавање: 2019     Краток опис Вистинскиот извор на страдањето во светот се стравот, болката и

Повеќе ...

Копнеж,… !!!

Копнеж!!! Гледајќи во далечината,Ја впивам тишината,Размислувам за минатото,Ја предвидувам иднината,а таму те нема колку и да те барам колку и да те посакувам,Можеби ќе се појавиш

Повеќе ...

Нова Година,…

Ние сме горе во станот и одозгора музиката грми, но Душан не обрнува внимание на тоа. Ме става во огромна фотелја, ги пали светлата на

Повеќе ...

Мистерија,…

Почна да ме соблекува. Го зеде сунѓерот што стоеше во тоалетот, му стави многу течен сапун со опоен мирис и почна нежно да ми го

Повеќе ...

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: