05/02/2023
SKOPJE

Светот денест – Пример за Македонските политичари,…

Германската Канцеларка Ангела Меркел со сопругот се враќа од маркет.

Меркел живее во обична куќа.

Не користи бесплатни владини услуги.

Таа има мото: “Не земај ништо бесплатно”!

Оваа жена има исти права и обврски како и секој обичен германски државјанин.

Фотографот кој ја направил оваа фотографија, рекол:
“Се сеќавам кога ја фотографирав прв пат пред 15 години, беше во истата кабаница”.

Тогаш му рекла: “Јас сум државен службеник на германскиот народ, а не фотомодел”.

П.С. Да направиме една компарација со нашиве функционери.   

Превземено од : Профил од ФБ, 

376 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: