10/12/2023
SKOPJE

Светот денес – Резиме за исходот на Воениот конфликт Русија-Украина

Марко Бертолини,

Поранешен шеф на Здружената оперативна команда и

Претседател на Здружението на падобранци Фолгор, ги има најјасните Идеи за ИТАЛИЈАНСКИТЕ политичари, 

Еве РЕЗИМЕ на она што Тој му го СООПШТИ на Пратениците : 

1. Оружјето за Украина е „непријателски чин што се заканува да не вовлече“ во војна, досега невидена: „Санкциите беа доволни, дури и построги“.

2. Путин не е ниту Лудак, ниту новиот Хитлер: „Сакаше да го прекине патот што требаше да ја води Украина во НАТО“ за да не ја изгуби „одржливоста во Црното Море“.  

3. Италијанската Влада џабе не калкулира, а Ди Мајо го смета Путин  за „животно“  КОЈ „нè отсекува од какви било преговори“, за разлика од Франција на Макрон.

4. Тешко на Зеленски КОЈ БАРА СЛЕДЕЊЕ  во зоната на забранети летови, што „би значело да има авиони на НАТО над Украина и неизбежна несреќа“.

5. Преговорите Не се БЛЕФ, туку „демонстрација на добра волја од Двете Страни“.

6. Поразот на Путин постои само во нашите соништа и во западната пропаганда: Русија веќе го зазеде Истокот, поврзувајќи ги Крим и Донбас; „Големите градови во моментот се поштедени, а ловот по Зеленски не е започнат“ со „конкретна воља“ на Москва, која досега го ограничуваше „бомбардирањето одозгора“ за да не се мултиплицираат масакрите и да не се испровоцира „интервенција на НАТО“. 

7. Путин Не ја бомбардираше фабриката во Запорожје: „Не видов проектили, туку ракети за да ги осветлат целите“ на судирите со Украинците, а во близина може радијацијата да ги погоди и Донбас и Русија, која сака да ги контролира централите, а не да ги натера да експлодираат.

8. Путин Не сака да ја ОСВОИ Европа, ниту да го “ВРАТИ“ СССР или да „Владее со цела Украина“, туку „да преговара за рекомпонирање“: (марионетскиот режим над целата земја ќе ослободи години антируска герилска војна) – се мисли на УКРАИНА.    

9. „Русија сака да биде ЕВРОПСКА, А Ние едноставно ја БРКАМЕ – ТУРКАМЕ кон Азија и Кина“.

10. Украински успех за жал НЕ ДОАЃА ВО ПРЕДВИД.

Постојат ДВА можни Исходи:

  • РУСКА ПОБЕДА по „долга војна“;
  • Или преговори што само кредибилните посредници – Израел, Франција, Кина и Турција – можат да ги поттикнат ако им помогнат на двете страни да преговараат со меѓусебни отстапки наместо да ги „поттикнат да продолжат“ во војната.   

 

 

 

 

426 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: