10/12/2023
SKOPJE

Светот денес-Наместо гасни комори има вакцини,…

Italy: Thousands protest against mandatory ‘Green Pass’ in Milan – 16.10.2021

Италија: Илјадници протестанти против “Зелениот пасош“ во Милано – 16.10.2021 

„Денес историјата се повторува. Само што наместо гасни комори имаме вакцини“, беше една од пораките на протестите низ Италија.

Десетици илјади луѓе протестираа вчера во Италија, Франција и Швајцарија против ковид-пропусниците, епидемиолошките мерки и вакцините.  

Во Италија вчера и завчера протестираа илјадници луѓе против задолжителните ковид-пропусници кои сите вработени во земјата мора да ги имаат.

Мерката со која се погодени околу 23 милиони работници во приватниот и јавниот сектор во Италија беше воведена во петокот-15.10.2021 ГОДИНА.   

Критичарите на таканаречената зелена пропусница (доказ дека лицето е вакцинирано, има негативен ПЦР тест или прележало корона) наведуваат дека мерката е удар врз личните слободи, додека заговорниците тврдат дека овозможува понатамошно ублажување на мерките.  

Превземено од Тиме.мк   

 

430 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: