05/02/2023
SKOPJE

Мисла на P. J. O’Rourke

Како и да е,

ниту една Дрога,

дури ни Алкохолот,

не ги предизвикуваат основните зла на Општеството.

Ако го бараме изворот на нашите невољи,

не треба да ги тестираме Луѓето за дрога,

туку треба да ги тестираме за Глупост, Незнаење, Алчност и Љубов кон Моќта.

 

ЗА АВТОРОТ: 

P. J. O’Rourke – Патрик Џејк О’Рурк

(14 ноември 1947 – 15 февруари 2022 година)

бил американски слободарски политички сатиричар и новинар.  

Автор е на повеќе од 20 книги, од кои најпозната е „Празници во пеколот“,

за неговите посети на Воените Зони како странски дописник.

Три од Неговите Книги се најдоа на листата на најпродавани на Њујорк Тајмс.

 

188 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: