03/10/2023
SKOPJE

Македонија денес – Русија: – Македонија НЕМА веќе СУВЕРЕНИТЕТ

Русија: Жалиме што Скопје Непромислено си го жртвува СУВЕРЕНИТЕТОТ и

носи ОДЛУКИ спротивни на

1- Расположението на ЈАВНОСТА и на

2- Сопствените интереси   

 

На 28 Март, 5 (пет) Дипломати од Руската Амбасада беа прогласени за ПЕРСОНА НОН ГРАТА.
Овој непријателски чекор е продолжување на курсот кон рушење на билатералните односи со Русија што го зазедоа властите на Македонија.
Ќе бидеме принудени да преземеме Реципрочни Мерки.
Со приклучувањето кон Русофобичната Хистерија што ја почна Западот, Скопје уште еднаш ја потврди подготвеноста непромислено да го жртвува суверенитетот и да носи одлуки кои се во спротивност со расположението во јавноста и им противречат на коренитите национални интереси, порача Портпаролката на Руското МНР, Марија Захарова.

 

ПРЕЗЕМЕНО: Тиме. мк 29.03.2022 год., 

 

279 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: