29/01/2023
SKOPJE

Британската монархија и расизмот во 21 – ви Век,…

Забелешка на Еден посетител на каналот Youtube :
– it’s not what king charles did that’s a shame
It is a shame that the black persistently wanted to shake the hand of King Charles.
persistently trying to stay where he knows he is not wanted.
I always say that what makes a person human is honor and pride.
A person without honor and pride is not a person in my eyes.
Превод на Македонски јазик на англискиот текст погоре:

– Не е срамота тоа што го направи Кралот Чарлс,

Срамота е што Црнците упорно сакаат да му подадат рака на Кралот Чарлс.

Упорно се обидуваат да останат таму каде што знаат дека Не се посакувани. 

Секогаш велам дека она што го прави човекот човек е честа и гордоста.

Човек без чест и гордост не е личност во моите очи.

 

Официјален семеен портрет на свадбата на Принцот Хари и неговата избраничка Меган Маркл,

од левата страна се : Крал Чарлс и сега покојната Кралица Елизабета Втора,

од десната страна се : Принцот Вилијам со неговата сопруга Кејт и ќерката Шарлот,

а до невестата Меган Маркл е Нејзината Мајка.

173 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: