03/10/2023
SKOPJE

Академик Коцарев: Каде ќе бегате од светлината на вистината и од судот на вашите поколeнија?

Академик Коцарев: – Каде ќе бегате од светлината на вистината и од судот на вашите поколeнија  

– “ Претседателе, Македонци во Извршната Власт и во Собранието што ги поддржувате Договорот со Бугарија и Преспанската спогодба, па така и разнебитувањето на Македонија, толкувајте ги зборовите, одгатнете ја пораката што се крие во нив:

–  „Мрак ги потисна нашите дни,/ Не се гледа на нашата земја одот,/ Но, кога пожарот ќе ги зафати сите страни,/ Каде ќе бегаме од светлината и од судот“!

    Иако мислам дека нема потреба, сепак, би ви помогнал:

–  „Каде ќе бегате од светлината на вистината и од судот на вашите поколенија“?   

 

Извадок од Колумна на Академик Љупчо Коцарев,

ПРЕЗЕМЕНО: Тиме.мк 29.07.2022 година Скопје 

 

359 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: