03/10/2023
SKOPJE

Tina Turner – Two People – RIP TINA

 

За Тина:
Тина Тарнер е почитувана ширум светот, инспирирајќи милиони преку нејзината лична приказна, пеење, танцување и пошироко.

Нејзиното музичко наследство е збирка на некои од најпознатите песни на сите времиња, вклучувајќи ги The Best, What’s Love Got To Do With It, Proud Mary и многу повеќе.

Нејзините емисии во живо го осветлија светот, вклучувајќи го и нејзиниот настап со Светски рекорд на Маракана пред преку 180.000 обожаватели.

Тина ги објави книгите како што се: 

  • Мојата љубовна приказна, ремиксирана од суперѕвездениот продуцент Kygo,
  • Нејзината инспиративна животна приказна беше раскажана преку номинираната од Тони Tina: The Tina Turner Musical,
  • Долгометражниот документарен филм ТИНА, кој е одлично оценет од критичарите.

Со повеќе број 1 и платинести плочи низ целиот свет, 12 Греми награди, 

Греми награда за животно дело и неодамна нејзината втора индукција во Рокенрол Куќата на славните, 

Тина продолжи да биде една од најомилените уметници во светот, а нејзината кариера продолжуваше да гради импулси и да наоѓа нови обожаватели.

RIP TINA,……………..!!! 

Lyrics:

Two people living on the edge of life

Are people running out of dreams and time

I can hear it when you tell me so

And I can feel it but I can’t let go

Two people got to stick together

And love one another, save it for a rainy day

Some people got to stay whatever

And give one another shelter on a rainy day

Two people living in the way we do

Are people trying to keep a love anew

What to say to make some sense of it

And what to do to make the feeling fit

Two people got to stick together

And love one another, save it for a rainy day

Some people got to stay whatever

And give one another shelter on a rainy day

I’ll come running to your rescue

You got to stand by me

There’s a lot of love between us

And we should never let go, oh

Two people got to stick together

And love one another, save it for a rainy day

Some people got to stay whatever

And give one another shelter on a rainy day

Two people got to stick together

And love one another, save it for a rainy day

Some people got to stay whatever

And give one another shelter on a rainy day

Two people got to stick together

And love one another, save it for a rainy day

Some people got to stay whatever

And give one another shelter on a rainy day

Two people, stick together

One another, save it for a rainy day

Some people stay whatever

 

173 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: