10/06/2023
SKOPJE

Сашо Гигов Гиш – Самовилска Свадба

 

 

Сашо Гигов Гиш – Самовилска Свадба (1998)

72.394 прегледи
30.5.2013  
ТЕКСТ:
Среде поле пусто идат билјари
Шепотат во ноќта чудни тивки зборови
Глас да донесат, да ја разбудат
И во бели свили да ја облечат .
(Отвори се зоро, оро затечи Ќе ти дојдат на оро сватови)
Изгреј, изгреј јасно сонце таа да се огледа
Каде оди ветер вее, расплела ја косата
Се што има цвет да цвета, светот да се заниша
Каде лета нека лета, песни да се заплетат.
По билјето росно идат билјари
Светлина на раце носат сватови
Да ја погледнам и да запеам
И на гради неа да ја прегрнам .
(Отвори се зоро, оро затечи Ќе ти дојдат на оро сватови)
Изгреј, изгреј јасно сонце таа да се огледа
Каде оди ветер вее, расплела ја косата
Се што има цвет да цвета, светот да се заниша
Каде лета нека лета, песни да се заплетат.

 

806 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: