14/04/2024
SKOPJE

Малку Одмор,… !!!

Лесно е да се каже, не е толку лесно да се направи.

Мислам дека ќе го ставам овој цитат на мојот ѕид над бирото, за да можам да го видам кога ќе погледнам нагоре.

Понекогаш треба да се потрудите да се ОДМОРИТЕ, навистина да се одморите, да запрете со се,… !!! 

Престанете да размислувате за вашата работа, за продуктивноста.

Направете нешто што само ве прави среќни, или не правете ништо, и НЕ чувствувајте ВИНА за тоа!

Одморот не е само неактивност помеѓу два моменти на активност, туку исто така ви дава простор во умот да се опуштите, можност да забавите.

Како креативец, јас секогаш барам инспирација околу мене.

А, дури и кога гледам филм или се качувам во воз, си велам „треба да го користам ова време за вежбање“ и знам дека треба да забавам бидејќи не можам да размислувам така постојано.

Така, ова е еден вид СОВЕТ И ЗА СЕБЕ,…. !!!     

 

 

 

373 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: