05/02/2023
SKOPJE

Гога Зафироски – Запеала Љуба од градина

Гога Зафироски – Запеала Љуба од градина

Гога Зафироски – Запеала Љуба од градина

 

Запеала Љуба од градина,

Запеала Љуба од градина,

Да ја чуе Наум во планина, 

Да ја чуе Наум во планина, 

Кога дочу Наум во планина,

Кога дочу Наум во планина, 

Си остави стадо отворено, 

Си остави стадо отворено, 

До стадото шарено кавалче, 

До стадото шарено кавалче, 

Од кавалче змија проговори:

– Расти, расти ти трево зелена,

расти, расти, ти трево зелена, 

Да порасниш таман до колена, 

Да порасниш таман до колена, 

Ко ќе иди Наум од планина,

– да го каснам Наум за раката.

Ко ќе иди Љуба од градина,

– да ја каснам Љуба за ногата.  

 

437 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: