28/09/2023
SKOPJE

Ѕвезда на сводот,…

„Ѕвезда на сводот“ 

Напишав Песни на Илјада Теми.

Меланхолични, Суптилни, Еротски,….

И за Животот и за Смртта.

Од Слатки Бакнежи до Горчливо Збогум.

Еп Готски и Романтичен, 

Исполнет со илјадници зборови,

ги красеше Белите Страници.

Им пишав на Месечината и на Ѕвездите.

До Чувствата и до Боемските Ноќи.

Љубовни романси,

Долги строфи на заборавена љубов.

Ноќите на Топло Лето и Студена Зима.

Од Несоница до Несоница.

Од копнеж за далечни Соништа, 

До неконтролирана Желба

за изразување на она што го носам Внатре во Мене, 

Сега ми текна.

Сеќавања на она што Никогаш Не Било.

Етерична мисла…

275 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: