04/02/2023
SKOPJE

Животен партнер

ЖИВОТЕН ПАРТНЕР

Сакам животен сопатник,

да споделиме повеќе од кревет или викенд.

Некој кој знае што сакам, кој не се плаши од заљубување или од посветеност.

Онаа личност која ми раскажува за своето детство, бунтот во адолесценцијата и неговиот ден за ден.

Некој кој не бега од проблемите, туку заедно го наоѓаме решението за секоја препрека.

Онаа личност која ги препознава своите грешки и не прави да се чувствувам виновна за нив.

–  “Сакај ме кога сум лута, знај дека сум несовршена и покажувај ги моите маани со љубов и почит“.

Сакам животен сопатник, 

да патуваме на места кои не се откриени, од најегзотичната плажа до непознатиот агол на моето тело.

Некој кој е присутен во семејните активности, во групата пријатели или пак да сме сами.

Таа личност која може да го има мојот простор, а и да не е физички со мене, јас ќе го чувствувам неговото присуство.

Некој кој не ми ги скратува криљата, кој се заљубува во моите демони и ги бакнува моите глупости.

Таа личност која можам да бидам јас, која кога ме гледа како плачам повеќе не ме повредува, туку ме теши, ми вели дека се ќе биде во ред, а потоа солзите ми ги суши со бакнежи и прегратки.

Сакам животен сопатник, 

да планираме нови авантури и да доживееме незаборавни моменти во попладневното кафе.

Некој кому можам да му кажам среќен Божиќ и да се прегрнам во Новата година; дека не е загрижен за пари, материјални работи, туку дека се труди да се чувствувам посебно на нашата годишнина, родендените и важните датуми.

Некој што ме брка со очите, ме проголтува со својата страст.

Дека кога ќе завршиме да водиме љубов, зборуваме за што и да е, да се смееме или само да се одмориме.

Во ноќите на желба, може да го земе моето тело и во зорите да се разбудиме сакајќи се еден со друг. 

Сакам животен партнер, да основаме семејство и да остариме заедно.

Животен партнер без рок на траење, неуништлив“.  

138 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: