04/02/2023
SKOPJE

Збогум Принцезо,…

Растојание,…..

Растојанието помеѓу две точки се дефинира со метрика на единици.

Но … Како го мериме растојанието помеѓу Срцата?

Како ја знаеме разликата помеѓу чувствата?

Никогаш нема да можеме да достигнеме толку вистина колку што постои во зборовите на надежта.

Или, искреноста на тивкиот поглед.

Можеме да претпоставиме дека верноста постоела.

Желбата за телесна привлечност.

Поезијата напишана во телото на зората.

Ќе ја погледнеме Месечината во нејзината целосна сјајност.

Ќе броиме ѕвезди од сводот на вечноста.

Ништо од ова нема да не зближи, додека не ја почувствуваме Аурата на Душата.

Ништо не може да ја замени топлината на запечатените усни.

Ќе чекам судбината да ја смени својата тврдоглавост, кон која се усогласуваат ѕвездите, за да можеме повторно да бидеме вечни љубовници на долгиот пат за скитници.

Сега, помина повеќе од доволно време.

Знам, нема да се вратиш на овие Сирачиња што Чекаат.

Останува само да се каже… Збогум Принцезо.   

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
280 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: