03/10/2023
SKOPJE

За Сестрата на мојот Сопруг – змија во пазува

–  За С. ЈАНКОВИЌ !!! 

Ќе се направам себе си Сакана или Омразена,
но имам Храброст, 
ДА БИДАМ СВОЈА …………!!!!  

Не сакам КОМПРОМИСИ !!! 

Никогаш не ми се допаѓале, 

и не сакам да поминувам време со оние кои знаат само да Зборуваат и Не прават ништо за да разберат,

со оние кои знаат само да Критикуваат, затоа што полесно е да се уништи она што другите го создаваат, отколку да се обидат да соработуваат во изградбата.

Не ми се допаѓаат луѓето кои Цинизмот го прават нивната Животна Филозофија,

ниту оние кои прашуваат и постојано прашуваат и не се подготвени да донираат ни минута од своето време.

Не ЈА РАЗБИРАМ ароганцијата и препотенцијата, ниту ДРСКИТЕ ЛУЃЕ кои се СЛАВАТ СЕБЕСИ !!! 

Не можам да останам блиску до оние кои се ставаат едно скалило над другите, чувствувајќи се овластени да ја судат и критикуваат работата на оние кои понизно и истрајно ја вршат својата работа.

Не сум подготвена да го трошам ВРЕМЕТО  со „културни, образовани“ кои се чувствуваат супериорни: БАРЕМ ДА ЗНАЕШЕ НЕШТО ПОВЕЌЕ ОД ДРУГИТЕ ЛУЃЕ, ( ем шуто ем се боди) !

Никогаш нема да можам да разберам некој кој цврсто стои на својата позиција и не ја прифаќа туѓата гледна точка или можноста барем за момент да погледне од поинаква перспектива од онаа на која се навикнати.

Сакам да бидам со ЕДНОСТАВНИ ЛУЃЕ , кои понизно го прават СВЕТОТ подобар и не ни сфаќаат дека се ПОСЕБНИ ЛУЃЕ.

Сакам „љубовна“ и конструктивна критика.

Ги сакам оние кои ги охрабруваат и поттикнуваат оние кои се обидуваат да изведат подвизи кои секому можеби изгледаат невозможни, но не и на оние кои веруваат во нив.

Сакам Весели, Насмеани и Позитивни луѓе дури и кога доживуваат моменти на Големи Тешкотии.

Не можам да живеам со носителите на Завист и Љубомора: – Го заматуваат погледот и ги прават засегнатите помалку објективни.

Не можам да поднесам лажни пофалби и ЛИЦЕМЕРИ : тишината е подобра од лажен комплимент.

Не сум подготвена да потрошам ни минута со некој/некоја кои не веруваат во можноста дека секој може да биде подобар. 

 

266 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: