14/04/2024
SKOPJE

За мојот сопруг Томислав 07072023

Филозофија…

Не можете да научите друга личност да ве сака како што вие би ја сакале.

Најмногу можете да изјавите што ве повредува или ве прави среќни, но тоа не гарантира дека другиот ќе ги задоволи вашите желби.

Секогаш е судир меѓу очекувањата и границите, помеѓу она што ние би сакале и она што другиот е подготвен да ни го даде или да го стави на коцка.

Во оваа средба, честопати НЕ еднаква, има голема маргина за незадоволство, како и огромна можност да бидеме изненадени во позитивното, но никогаш не е баш како што би сакале.

Затоа што сонот и реалноста речиси никогаш не се совпаѓаат, особено кога се работи за чувства и врски.

Тоа е суптилно движење на прифаќање, здружување, прилагодување на ударот, обиди и грешки…

Понекогаш љубовта е доволна. Понекогаш… НЕ.

Ова е најголемата болка што треба да се прифати.

 

346 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: