14/04/2024
SKOPJE

Вистинска убавина на жената

Вистинската убавина на жената

е суспендирана помеѓу женственоста и сензуалноста.

Не е во совршено тело,

ниту во провокативен фустан,

туку во Енергијата што ја емитува,

тој редок ураган од насмевки и страсти што секоја човечка мана ја претвора во убавина.

Жени кои дури и заљубени мирисаат на слобода.

Жени кои својата сила ја создаваат од кревкоста.

Жените кои добро водат љубов затоа што душата им е врзана за телото и така… уживаат двојно.

Жени кои после секој споделен момент ги гледате се поубави, 

Те заковуваат со зборови, 

Ве обземаат со страст, 

Ве трогнуваат со нежни гестови, 

Се отвораат во кристална смеа… за да го затреперат целиот свет.

На ваквите жени никој не им треба и тие сакаат во целосна слобода на чувството, 

Нескротливи, но верни на своето срце и на самите себе, 

Способни за осаменост и затоа незаменливи придружници на интимноста, 

Ако сретнете таква жена,

дозволете си храброст да ја живеете,

ќе ве научи на вистинската убавина и радост да се биде соучесник, на најинтензивната форма на Љубов ! 

370 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: