03/10/2023
SKOPJE

Верувам во љубовта,…

„ Јас и понатаму верувам во љубовта !!! 

Во онаа невозможната.

Верувам во љубовта на водата и огнот, оние секунди кога тие се сплотуваат и љубат се додека не се претворат во пареа..

Верувам во љубовта на сонцето и месечината, тие далечни љубовници кои се среќаваат ретко, но нивната љубов сеуште опстанува.

Верувам во љубовта на ветрот и прашината, нивниот танц е најубавиот што постои..

Верувам во љубовта на небото и морето..

Сродните души чии очи вечно се гледаат но никогаш не успеваат да се допрат..

Верувам во љубовта помеѓу мракот и светлината..

тие никогаш не се запознале но секогаш мечтаат еден за друг.

Верувам во онаа љубов која може да не убие, зошто ако за неа не вреди да се умре, тогаш зошто би вредело да се живее?!!!  “  

 

АВТОР НА ТЕКСТОТ: “Есен во мене“ 

 

 

355 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: