04/02/2023
SKOPJE

Усни,…

„Усните се единствената причина поради која постоиме за да споделиме нешто со некого.
Тие се ливчињата на најмекиот цвет, грутка саќе полна мед со златен вкус на крајот на летото и благ здив на дрво.
Тие се бучавата на дождот што дави цела ноќ по тротоарите.
И првиот пламен што се затвора кога огновите ќе почнат да светат.
Усните се да шепнат нешто во една впечатлива вечер.
Усните се тоа што ѕвездата ги спушта на нив и дека првиот бакнеж после цел живот малку те гори.
Усните се единствената причина поради која можеме да споделиме нешто со некого. "  


Автор на текст и предлог на слики : “Есен во мене“     

 
303 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: