10/12/2023
SKOPJE

Трпение и болка,…


Трпението не е пасивно трпение.
Трпението значи да се биде во можност да се гледа доволно далеку и да се има доверба во крајниот резултат на процесот.
Што е трпение?
Тоа е да го погледнеш трнот, а да ја гледаш розата, ја погледнуваш ноќта, а ја гледаш зората.
Нетрпеливоста значи да го гледаме само тоа што ни е пред носот, и затоа неможеме да го видиме крајниот резултат.
Оние кои го сакаат Бог никогаш не го губат трпението, затоа што знаат дека е потребно време од млада месечина, да се стане полна месечина.  
„Ми рече не приближувај ми се, темно е… внатре се кријат моите демони.
Јас му одговорив: Приближи се, во мене гори пекол… таму ќе можат да живеат среќно.“   
Некои болки имаат име … Некои немаат ништо, освен воздишка …     
АВТОР НА ТЕКСТОТ: “Есен во мене“ 
380 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: