30/01/2023
SKOPJE

Тој е моето огледало,…

 

Мислев дека како што живеев до сега, така ќе живеам и понатаму.
Мислев, а потоа одненадеж …
Одненадеж се појави Некој.
Некој кој не ѐ како другите, и така тивко и милно ми се прилепи за душата.
И се гледам себе си во него како во Огледало.
Одненадеж ги видов сите нешта кои ми недостигаат.
Сето она по кое копнеев целиот живот, а не бев ни свесна.
Живеев со таа непотполност сето ова време.
Одненадеж…
Се соочувам со сета таа вистина, како шамар удрен по лице.

 

АВТОР НА ТЕКСТОТ и предлог на слики: “Есен во мене“ 

 

 

 

254 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: