04/02/2023
SKOPJE

Свинг и Свингери

СВИНГ – суштина 

Свинг (англиски: swing) (директен превод од англиски јазик = љуљашка, нишало), е збор во земјите од англиско говорно подрачје за име на непостојан, краткотраен, доброволен љубовен секс со други луѓе.

Свинг го разбира постоењето на зрели парови (вклучувајќи ги и венчаните) кои доброволно се предаваат еден со друг.

Семејствата обично се забавуваат заедно околу шест месеци до една година.

Клубовите за овие луѓе се нарекуваат Свинг Клубови, кои прифаќаат САМО Воспоставениж Парови.

Застапниците на Свингот инсистираат на тоа дека нивната сексуална активност Не ја поткопува довербата меѓу возрасните, овозможува Диверзификација на Животот.

Во СВИНГ, Љубовните парови обично доаѓаат во Третата или Петтата година од нивната врска.

Се верува дека токму во тоа време БРАКОТ добива одредена  УНИФОРМИРАНОСТ.  

 

Минатото

Праисторијата на СВИНГОТ се враќа во античко време, кога Ескимите ги разменувале своите жени.

Сепак, Свингот подразбира СОГЛАСНОСТ на СИТЕ негови учесници.

Историјата на Свингот датира од Втората светска војна, кога Американските пилоти си разменувале сопруги со нивна согласност.

 

Видови, Типови на Свинг 

Мека љуљашка – Мек Свинг е НЕЖНОСТА (се разменуваат само допири и галење), нежноста на другите луѓе (вонбрачно),

Понекогаш орален секс, но без да навлезе во вагината, без вагинална пенетрација. 

Затворен Свинг – размена на учесници за ВИКЕНД за обична љубов во тишина и осаменост. 

Отворен Свинг – е ЧИН од два или повеќе пара со размена на учесници пред СИТЕ. (Оргија). 

 

Етика на Свингот 

Свингерите не сакаат 1- Наметливост и 2-Опсесија.

Едно од Основните Правила е БЕЗусловното право на Секој да каже НЕ.

Обичај е Свингерите да носат секакви изненадувања, подароци, нешто за чај (Обичај во Англија) и за секој случај – а се знае дека се различни – средства за лична хигиена итн.

Многу Љубовници во ПАР се согласуваат да Не се среќаваат сами со друг ПАР или ПАРОВИ. 

Многу е важно да се држите на ДИСТАНЦА и секогаш запомнете дека колку и да спиете во ИСТ КРЕВЕТ, Туѓа ЖЕНА е Туѓа ЖЕНА, Таа може САМО Привремено и по Договор да биде „позајмена“ во замена за ВАШАТА ПАРТНЕРКА.

 

10- Сетте Заповеди на СВИНГОТ !!!

1- Никогаш Не се обидувајте да го Уништите БРАКОТ.

2- Секогаш следете ги Условите на Состанокот или известувајте однапред за какви било промени во околностите.

3- Првиот Состанок секогаш го сметате за информативен, но подгответе се за СВИНГОТ ако е взаемно Прифатливо или за искрен одговор ако нешто не ви одговара.

4- Никогаш, под никакви околности, Не вршете ПРИТИСОК врз Партнерот.

5- Ограничете ја дискусијата на темите за свинг околу свингерите и симпатизерите.

6- Заштитете ја Анонимноста на другите свингери со ВОЗДРЖУВАЊЕ од спомнување на имиња.

7- Секогаш придржувајте се до НАЈ – високите Стандарди за ХИГИЕНА И ИЗГЛЕД.

8- Не се впуштајте во никакви Незаконски активности што може да ги ДИСКРЕДИТИРААТ свингерите како Група.

9- Бидете пријателски расположени и топли со вашите пријатели, но запомнете дека одреден Тип на ЕМОЦИИ секогаш треба да резервирате за Вашиот Сопружник.

10- Секогаш покажувајте почит кон личните позиции, чувства и навики на другите Свингери.

 

707 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: