03/10/2023
SKOPJE

Страв од реалноста,…

Светот ќе ви го скрши Срцето на секој начин што може да се замисли.

Тоа е точно загарантирано и не може да се објасни,

Ниту лудилото што јас го носам

Ниту лудилото што другите го носат.

Животот никогаш НЕ е Фер,

но мора да се соочиш со ударите и да продолжиш понатаму.

А кога имаш скршено Срце, ќе треба да го обновиш и 

Не само тоа,

Ќе мора повторно да веруваш и тоа е најтешкиот дел.

И покрај сето ова,

дури и ако Животот ви ги разбие сите Илузии,

мора да продолжите да Сонувате!!! 

Знаете ли зошто?!

Затоа што ако не се Возбудуваш,

Затоа што ако не Сонуваш,

Затоа што ако не Сакаш,

Каков живот ќе живееш?

За што го сакате Животот, ако не го искористите?

Не можете да живеете во страв цел живот.

Животот е таков, – паѓаш, стануваш и пак паѓаш.

Но,

Ако не ни мрдате од страв да не паднете,

во Реалноста веќе сте Потонале !!!     

 

 

 

298 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: