10/12/2023
SKOPJE

Страст

Морав да ја вкусам,

И кога го направив тоа, целиот свет почна да има смисла,

Како и секоја молитва што ја кажав беше токму таму,

На врвот на мојот јазик… 

Таа имаше слабост кон мене,

Болка за мојот допир,

Копнеж за мојот бакнеж, 

Јас бев нешто што не можеше да ми одолее…   

Неочекувано задоволство, 

Чувство на возбуда и опасност, 

Таа силна желба, 

Неконтролирана страст, 

Изгубената страст во моментот, секогаш е најзадоволувачка…

 

 

 

 

 

226 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: