30/01/2023
SKOPJE

Soraya Chemaly – Моќта на женската лутина-Тажна жена и Лута жена

Моќта на женската Лутина,…. !!! 

“……. кога Жените имаат Негативни Емоции, од нив се очекува да го изразат своето незадоволство со ТАГА… Лутината е емоција „пристап“, додека ТАГАТА е емоција „повлекување“.

Размислувањето за некоја личност како тажна нè тера да ги гледаме како послаби и попокорни.

Лутината, а не Тагата, е поврзана со контролирање на околностите…

Лутината, а не Тагата, е поврзан со Самоувереност, Упорност и Агресивност.

Лутината, а не тагата, е начин активно да се прават промени и да се соочите со предизвиците…Како Среќните луѓе такаи Лутите Луѓе се пооптимисти, чувствувајќи дека промената е можна и дека можат да влијаат на ИСХОДОТ.

ТАЖНИТЕ И ИСПЛАШЕНИТЕ Луѓе се склони кон Песимизам, чувствувајќи СЕ НЕ-МОЌНИ ДА НАПРАВАТ ПРОМЕНА …!!! 

Овој третман на женската лутина е моќна регулатива….“ 

Soraya Chemaly (Сораја Чемали),

“Моќта на женската лутина“  

 

 

 

144 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: