29/01/2023
SKOPJE

Снег – се е бело, девствено, чисто и недопрено,…

Снегот ја продуцира најубавата Тишина додека паѓа.
„Кога бранот од Снег сака да покрие…

Покрива Тајни,

покрива Вистини,

покрива Љубов и Омраза,

покрива Патишта,

поминати и не поминати,

покрива Злоба и Човечка Глупост,

покрива се што било и ќе биде,

покрива Осаменост и Празнина,

ја покрива Реалноста, можна и неможна…

И сѐ е бело, девствено, чисто и недопрено”. ❤  

 

              АВТОР НА ТЕКСТОТ И ПРЕДЛОГ НА СЛИКИ: “ЕСЕН ВО МЕНЕ“  

 

 

 

272 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: