28/09/2023
SKOPJE

Случајно се најдовме,…

Ние не се баравме, само случајно се Најдовме.

А сега така најдени како повторно да се Бараме.

Можеби тоа е смислата на Љубовта,

Таа убавина на неизвесноста, чекајќи го неочекуваното,

Надевајќи се на безнадежноста,

Гушкајќи се без прегратки,

Бакнувајќи се без бакнежи,

Проникнување во мислите

И сознанието дека сме тука некаде.

Толку блиску, а толку далеку.   

 

АВТОР на текстот и избор на слики: “Есен во мене“   

 

258 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: