03/10/2023
SKOPJE

Сама во природа,…

Посветено на Мојата виртуелна драга пријателка “Есен во мене“,… !!! 

 

Гледаш, Не си воспитана да бидеш САМА !!! 

Дали Некогаш одите САМИ на прошетка?

Многу е важно да излезете сами,

да седите под дрво,

сами,

без книга,

без друштво,

и да набљудувате лист што паѓа,

да го слушате протокот на водата,

пеењето на рибарите,

да го набљудувате летот на птицата и самите себе,

мисли кои се движат во просторот на умот. 

Ако сте способни да застанете сами

и да ги набљудувате овие работи,

тогаш ќе откриете БОГАТСТВА што ниедна Влада не може да ги Оданочи,

што ниту еден Човечки Ентитет не може да ги Корумпира

и кои НИКОГАШ не може да бидат Уништени.  

216 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: