28/09/2023
SKOPJE

Сакај и биди силен

„Да се ​​биде силен значи да сакаш некого во тишина.

Да се ​​биде силен значи да зрачиш со среќа кога си несреќен.

Да се ​​биде силен значи да се обидуваш да му простиш на некој кој не заслужува прошка.

Да се ​​биде силен е да чекаш кога не веруваш во враќањето.

Да се ​​биде силен значи да се остане смирен во моменти на очај.

Да се ​​биде силен значи да се покаже радост кога не ја чувствуваш.

Да се ​​биде силен значи да се смееш кога сакаш да плачеш.

Да се ​​биде силен значи да направиш некого среќен кога твоето срце е скршено.

Да се ​​биде силен значи да се има вера дури и ако не веруваш.

Да се ​​биде силен значи да замолчиш кога идеалот би бил да ја извикаш својата мака на сите.

Токму од таа причина за време на суровата реалност и за попослушните во животот, 
можеби изгледа како: Сакај и биди силен!“

 

173 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: