04/02/2023
SKOPJE

Родови стереотипи – Заинтересираност за СЕКС

Сега – ДЕНЕС, Мажите се повеќе заинтересирани за СЕКС отколку Жените.

Порано Жените беа позаинтересирани за СЕКС од Мажите…

Во Античката Грчка Митологија, Зевс и Хера се расправале за тоа кој добива поголемо задоволство од Сексот, Мажот или Жената.

За да го дознаат Одговорот, Тие решаваат да го прашаат Пророкот Тиресија, кој поминал 7 (седум) години од Својот живот како ЖЕНА.

Тиресија одговара дека ако сексуалното задоволство се подели на 10 дела, само 1 (еден) дел би му припаднал на Мажот, а останатите  9 (девет) дела на Жената.

– “Зошто би вредело да ги трпиме Болките при Породувањето ако Сексуалното Задоволство не е ПОГОЛЕМО од она на Мажите“ ?

Како и кога овој СТЕРЕОТИП станал ОБРАТЕН е нејасно, но некои Историчари тврдат дека тој настанал како резултат на Протестантските Верски Свештеници кои ги опишувале своите членови (најчесто бели жени од средната класа) како МОРАЛНИ наместо Злобни со Желба за СЕКС.

Жените го прифатиле овој опис затоа што на одреден начин им помогнал да развијат одредена СУПЕРИОРНОСТ НАД МАЖИТЕ.   

 

 

 

374 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: