29/01/2023
SKOPJE

Родови стереотипи – Топло Чоколадо

Сега – ДЕНЕС, Топлото Чоколадо е Детски пијалок.

Порано Топлото Чоколадо беше омилен пијалок на ВОИНИТЕ.

Императорот на Ацтеките, Монтезума II , (Montezuma II) ја ограничи потрошувачката на Топло Чоколадо на Воини, Трговци и Благородници кои беа подготвени да се БОРАТ.

И Крвта и Чоколадата се сметаа за СВЕТИ ТЕЧНОСТИ.

Всушност, на Церемонијата на иницијација за НАЗНАЧУВАЊЕ на новите воини се служеше Топло Чоколадо.

Топлото чоколадо беше исто така еден од омилените пијалоци на Истражувачите и Авантуристите благодарение на топлината и енергијата што ја даваа.

Истражувачот Роберт Фалкон Скот ги натерал своите луѓе да пијат Топло Чоколадо пет пати неделно, наутро и навечер, за време на неговиот неуспешен обид да бидат првите луѓе што стигнат до Јужниот пол.

Дури и за време на Првата и Втората Светска Војна, Топло Чоколадо се делеше меѓу ВОЈНИЦИТЕ за да им помогне да го закрепнат и да го зајакнат НИВНИОТ МОРАЛ.  

 

 

 

226 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: