05/02/2023
SKOPJE

Родови стереотипи – Аниматор, Навивач, Забавувач

Сега „анимацијата“ е нешто речиси ексклузивно за Жените.

Порано тоа беше главно машка работа.

Кога анимацијата за прв пат се појави во средината на 19-ти Век,

се сметаше за машки спорт кој вклучува гимнастика, акробатика и способност да се води толпа.

Да се ​​биде ЗАБАВУВАЧ (Навивач) беше една од најважните работи, кон кои еден млад човек може да се стреми за време на колеџот.

Всушност, Ајзенхауер, Рузвелт и Реган сите тие беа НАВИВАЧИ.

Кога многумина од машките забавувачи мораа да се борат во Првата Светска Војна,

Жените ја искористија таа Прилика и ги зазедоа нивните места.

И иако Мажите Не се согласија со тоа што се случи, Жените ја искористија оваа добра можност.

Со текот на времето, профилот на НАВИВАЧ се смени од тежок спортист со лидерски способности во некој со весел став и добри манири.  

 

 

 

211 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: