14/04/2024
SKOPJE

Прегратка

Гушкањето треба да го препишат Лекарите,

бидејќи во гушкањето има исцелителна моќ што сè уште не ја знаеме.

Гушкањето лекува омраза,

Гушкањето лекува огорченост,

Гушкањето лекува храброст и недоразбирања,

Гушкањето лекува умор и лечи тага.

Кога се прегрнуваме, веднаш ги губиме работите што нè натераа да ги изгубиме нервите.

Гушкањето ни дава мир во душата.

Кога се гушкаме,

престануваме да бидеме одбранбени

и си дозволуваме еден на друг да ни се доближат срцата,

Рацете се отвораат и Срцата се гушкаат на единствен начин!

Нема ништо како прегратката. 

Прегратката ти вели: „Те сакам“,

Прегратката вели: „Колку убаво што си овде“,

Прегратката вели: „Помогни ми“…!

Прегратката вели: „Се гледаме наскоро“,

Прегратката вели „Прости ми“и вели „Ти простувам“,

Прегратката вели: „Ми недостигаш многу“ итн…

Кога се гушкаме сме повеќе од двајца, семејство сме!,

Пристапни сме, придружници сме, можни соништа сме!

Гушкањето треба да го препишат лекарите, бидејќи го подмладува и телото и душата. 

185 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: