29/01/2023
SKOPJE

Потреба,…

Нема ништо поослободувачко од недостатокот на потреби,

а уште повеќе потребата за одобрување на битието

(кога се прифаќате и вреднувате себе си онакви какви што сте, не барате одобрување, што е многу различно од тоа да сакате подобрување на себе)

Но Невозможно е да живееме без потреба,

бидејќи за да бидеме живи имаме потреба,

и повеќе кога сме друштвени суштества,

но ајде да се обидеме да бидеме фер и минимални.

Без абење-трошење да сакаме да му угодиме на потрошувачкото општество,

кое е исто толку разновидно како и создадената мода. 

Господи, дај ми соодветна мудрост, за да добијам рај на мир и смиреност! 🍎

 

339 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: