14/04/2024
SKOPJE

Полн круг,…

„Можеби  Љубовта не е нешто што доаѓа во полн круг.
 Напаѓа и се повлекува, влегува и излегува, исто како и луѓето во нашите животи “.

– Се плашиш од љубовта.?
– Не се плашам од љубовта. Се плашам од ризикот. И зависноста. И можната болка. Ја поддржувам подготвеноста во мене да се повлечам. За да не стане полошо.
– Секогаш сум во бегство со едната нога.
– Секогаш половина од мене во Љубов. Другата половина ја оставам подготвена да ја извлече лудата од мене. Но, таа моја нецинична половина многу Те Сака. Толку многу за да ме измами целата. Затоа вечерва ти се нудам во целост. Кажи дека ме сакаш, што те спречува?   

Автор на текстот и предлог на слики: “Есен во мене“   

 

 

 

355 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: