28/09/2023
SKOPJE

Подарок,… !!!

Вреди да ги затворите очите и да почувствувате,

Да се восхитувате на морето и да гледате во небото.

Вреди чуството на радоста, среќата и сето она на што можете да помислите,

Плачењето исто така вреди. 

Музика,

Оној момент што толку многу ви се допаѓа,

Кино, театар или музеј кој никогаш не сте го посетиле.

Глупостите на твојот пријател,

Топлината,

Студот,

Осаменоста,

Друштвото, 

Заминување, останување, валкање,

Читање-то  на овој текст,

Пеењето без да знаете  да пеете,

Трчање гол дома,

Насмевката на другите исто така вреди,

Топла бања, пијалок или чај. 

Одење бос,

Победа и губење,

Сонување,

Измислување,

Ти да си без грижа, 

Да скокаш во базен … или да не скокаш. 

Види го како се раѓа, насмеј го … 

Вреди да застанете и да уживате во секој момент на овој свет, бидејќи тоа е ПОДАРОК. 

Размислете за се што не сте уживале денес и сменете го за утре,

бидејќи се друго едноставно не е важно !!!   

 

 

 

 

 

 

400 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: