14/04/2024
SKOPJE

Подари НАСМЕВКА !!!

НАСМЕВКА

ЕДНА НАСMEВKA

Eдна насмевка не чини ништо, а толку многу дава,

Го зобогатува оној кој ја прима, а не го осиромашува оној кој ја дава,

Таа е само еден миг, но споменот за неа некогаш е вечен,

Никој не е толку богат за да не му е потребна насмевката, и никој не е толку сиромашен за да не може да ја подари,

Носи радост и среќа во домот; потпора во работата; чуствителен знак е на длабокото пријателство,

Една насмевка овозможува одмор во измореноста,

 

 

 

Ја обновува храброста во малодушноста,

Овозможува утеха во тагата; и е природен лек за секоја болка,

Tаа е добробит која неможe да се купи, ниту да се позајми, ниту да се украде,

Зошто насмевката е вредна само во часот кога се подарува,

Ако некогаш сретнеш некој кој нема да ви возврати со очекуваната насмевка,

бидете добродушни па подарете му ја својата насмевка,

зошто насмевката на никој не му е толку неопходна како на оној што неможе да ја даде…

 

 

АВТОР НА ТЕКСТОТ: “Есен во мене“

435 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: