04/02/2023
SKOPJE

Отрезнаување после 50 – сет години,…!!!

Еден ден ќе се разбудиш и ќе сфатиш дека покрај тебе спие личност која веќе долго не ја сакаш.

Твоето најмало дете следната година ќе полни 18 години.

Стануваш, одиш да се измиеш и случајно се погледнуваш во огледало.

Со ужас ќе сфатиш дека имаш 52 години.

Поголемиот дел од животот е веќе зад тебе.

Личноста која толку си ја сакала на 18 години, човекот кој толку си го ценела на 25 години и со кого си сакала и трето дете на 32 години, воопшто не е ист.

Влегуваш полека во кујната и на тој човек му ставаш кафе.

Тој ќе се разбуди и повторно ќе има забелешки за некоја ситница.

Но, работата нема врска со таа ситница, туку едноставно тој повеќе не те сака тебе, ниту ти него…

А сега, заборави на сè ова…

Целиот живот е пред тебе и твојата цел е да направиш сè што е возможно за на 52 години да не се разбудиш покрај личност што не ја сакаш, жалејќи се самата себе си.

Ти го создаваш твојот живот.

Потруди се ова погоре да не стане твоја реалност !!! 

 

Превземено од Тиме.мк 

270 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: