05/02/2023
SKOPJE

Останав сам,…

Те замислувам додека замислено шеташ низ тесните улички на стариот град…

Повторно откривање на местата каде што се запознавме и се сакавме.

Сигурен сум дека гледаш во аголот каде што се засолнивме од дождот …додека веќе бевме мокри од желба да водиме љубов.

Потоа … вртиш на аголот и ја наоѓаш вратата од таа куќа во која поминавме часови бакнувајќи се и допирајќи се како нашата приказна да треба веднаш да заврши.

Одиш и се приближуваш, но остануваш оддалечена…дури и да знам дека би сакала да дојдеш кај мене и да ме проголташ со голема љубов.

Те замислив како ѕвониш и чекаш на вратата од мојата куќа повторно да се отвори…но реалноста овој пат повторно победи, 

а ѕвончето молчи… Јас останав сам со СПОМЕНИТЕ НА ТВОЈАТА ЉУБОВ.

505 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: