30/01/2023
SKOPJE

Не сум совршена,…

Не сум совршена.
И не сакам да бидам таква.
Ниту една гасеница не е совршена,

но на крајот се претвора во Пеперутка.

Сакам да бидам своја, кревка и ранлива,

со моите грешки и моите соништа,

мојата чувствителност,

моите многу несовршености.

Деликатна како Пеперутка…

Но секогаш способена да лета.

 

Автор на текст и предлог на слики: “Есен во мене“ 

 

381 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: