04/02/2023
SKOPJE

Најдобриот ловџија, …

 

Најдобриот ловџија е времето.
Тоа во себе носи и трпение и изненадувања, ќе не затекне и не простува.
Времето е наjголемиот пријател и непријател – Не се тоа луѓето.
Тие се минливи како и се останато.
Но, тоа (времето) секогаш ќе биде тука да ни даде или одземе – годините, младоста, љубовта, сеќавањата, саканите, а на крајот и нас самите.
Времето никогаш не застанува и не простува.
Тоа тече и менува се околу нас, тече и не запира.
Од времето не побегнал никој!
Еден миг е вечност и вечноста ја прави миг!    

 

 

АВТОР НА ТЕКСТОТ и избор на слики: “Есен во мене“ 

 

426 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: