04/02/2023
SKOPJE

Мисли,…мудро кажано,…

Животот е премногу краток,
Насмевнете се нежно на оние што плачат,
Игнорирајте ги оние што ве критикуваат и
Бидете среќни со оние што ви значат.   
***
Љубовта не завршува,
таа едноставно се менува …
висина, тежина, презиме, возраст, висина, телефонски број, адреса …  
***
Гледај напред за да одиш напред … Секогаш !!!
Соочувањето со тешкотиите и нивното надминување е од витално значење.
Важно е да гледате мирно во минатото за да запомните што сте научиле.    
***
Проблемот е што ние премногу размислуваме
Што се случило и Што ќе се случи,
Кога она што е важно е она што се случува,…
***
Чувајте го она што го имате.
Заборавете на она што ве боли.
Борете се за она што го сакате.
Вреднете го она што го имате.
Простете им на оние што ве повредија.
И уживајте во оние што ве сакаат.  
***
Не ја разбираме вредноста на Моментите додека не станат Спомени.
Затоа направете го она што сакате да го направите пред да стане
Она што посакувате да сте го направиле … 
313 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: