04/02/2023
SKOPJE

Марија Гвадалупе Мунгвија Торес – Понекогаш, само понекогаш,…

Понекогаш, само понекогаш,
повлекувањето не е откажување
Промената не е лицемерие,
да се врати не е да се уништи.
Да се ​​биде сам не исчезнува,
а тишината е да немаш што да кажеш.
Да се ​​остане мирен не е мрзеливост,
ниту кукавичлук е да се преживее.
Нуркањето не е давење,
да се повлечеш не е да бегаш.
Понекогаш, само понекогаш,
треба да одиш да видиш,
остави се, нека тече, нека се смени ветрот,
затвори ги очите и молчи.
Понекогаш треба да се слушате себеси.

Марија Гвадалупе Мунгвија Торес  

 

 

 

162 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: