14/04/2024
SKOPJE

Љубовници,…

Зборови кои се нишаат во воздухот.
Завршен состанок на скршените души.
“ Збогум“ што бледнеат од песокот
по дадените бакнежи,
кои како бранови се враќаат во морето.

Љубовниците се збогуваа,
секој оди по кривулест пат,
оставајќи го спокојството, 
печат кој ќе остави отпечаток во нивните души,
Како вечно проклетство во нивните срца.

И очите на светот се расеани во судењето на другите животи,
од никаде и без причина ќе се врати сеќавањето на проживеаното.

Сеќавање на Тишината и на Празниот Простор,
последните меѓусебно доделени Оргазми,
оживеани во расцепената  насмевка и незабележаната воздишка. 

457 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: