10/06/2023
SKOPJE

Љубов и Желба,…

Проблемот со Љубовта и Желбата е што тие се ориентирани кон сосема различни цели.

Љубовта бара : -контрола, -стабилност, -континуитет, -сигурност.

Желбата бара: -напуштање, -авантура, -новина, -непознато.

Во Љубовта бараме точки на поддршка и прицврстување,

нешто на кое треба да се потпреме.

Во Желбата го бараме она што недостасува,

деловите од нас што сме ги негирале и

нешто што лежи надвор од нас самите,

надвор од самопрепознавањето,

кое во нормални околности го штитиме на крајно решителен начин.   

 

 

153 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: