04/02/2023
SKOPJE

Лажи ме,….

Лажи ме,…………    

Кажи ми дека ме гледаш како се враќам кај тебе помеѓу паузите на есенскиот дожд и дека во секоја капка што го бакнува подот, твојата кожа ми ги буди рацете на задниот дел од вратот.  
Кажи ми дека сè уште се насмевнуваш сеќавајќи се на моите усни со арома на утринско кафе. 
Кажи ми дека зајдисонцето е нетранспарентно и празно светло, затоа што продира меѓу моите прсти.  
Кажи ми дека твоите чаршави се замрзнати како арктички степи и дека тишината тежи повеќе од вообичаено. 
Кажи ми дека на секое пладне, сенката што ја гледаш те потсетува на моето присуство зад тебе кое ти ги нуди моите раширени раце … и дека Месечината тажно се крие во облаците секоја вечер, затоа што нашите милувања не можат да ги исцртуваат страсните стихови што му даваат значење на нејзиниот сјај. 
Кажи ми дека оваа песна сè уште го носи моето име додека танцуваш пред огледалото, оставајќи траги на воздишки затемнети со вино. 
Кажи ми дека ветрот сè уште го носи мојот глас до твоите уши за да ги смириш бурите кога рутината ќе те дави безмилосно. 
Кажи ми дека кога си САМ, се соблекуваш така што воздухот ја освежува твојата кожа сè уште жедна за моите демони, додека го гризеш прстот кога ќе играш со усните на непослушен начин … Лaжи мe … и кажи ми дека ти недостигам.  
264 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: