05/02/2023
SKOPJE

„Книгата на тајните“ – коментар на Вијнана-Бахирава Тантра

„Кога велам дека мажот и жената се два пандан на една целина, мислам дека тие се комплементарни.

А комплементарноста е можна само кога ќе се сретнат нивните СПРОТИВНИ ПОЛОВИ.

Гледајте вака: во женското тело вагината е негативниот пол, а градите позитивниот пол.

Ова е магнетната линија: позитивниот пол во близина на дојката, негативниот пол во близина на вагината.

Кај мажите, негативниот пол е во градите, а позитивниот во пенисот.

Така, кога се среќаваат машките и женските гради, се среќаваат негативните и позитивните;

а кога сексуалните центри се среќаваат во коитус (читај: ебење), се среќаваат негативните и позитивните.

Сега и двете магнетни линии се среќаваат на спротивните полови, сега се создава круг, енергијата може да тече, енергијата може да се движи.

Но, овој круг ќе се случи само кога мажот и жената се заљубени.

Ако не се, тогаш ќе се сретнат само нивните сексуални центри, ќе се сретнат само позитивен пол и негативен пол.

Ќе има размена на енергија, но линеарна.

Кругот не може да се создаде“.

„Книгата на тајните“ – коментар на Вијнана-Бахирава Тантра

 

 

 

 

216 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: